Saturday 14 September 2013

Day in "Hambuich"

cz: Hamburg, město na ostrovech v Labi, plné kanálů s labutěmi, krásných mostů, fontánou na Alstru, starým přístavem a úchvatnou atmosférou. Jedno málo deštivě odpoledne jsme spolu s K. strávily prolézáním všemožných obchůdků, povídáním, focením a litováním, že tu nemůžeme být déle. Měly jsme štěstí, že nepršelo, protože tady prší, nebo alespoň poprchává pořád. A proč Hambuich? Hamburčané občas vyslovují g jako ch, takže tu uslyšíte Guten Tach, Fluchzeuch a podobně. A to nám všichni říkali že v severním Německu je němčina nejspisovnější. 
OUTFIT: Momentálně jsem zamilovaná do etno vzorů a barev jako vínová a oranžová. A mám nejlepší batoh na světě. :-)
en: Hamburg, city on islands in Elbe, full of channels with swans, beautiful bridges, fontain on Alster Lake, old harbor and great atmopshere. We spent there one afternoon without rain, fortunately. It rains or drizzle constantly. We visited almost all shops in the centre but bougt only one tee and one earrings set, took many photos, all the while talking and a little bit regretting that our time here will be soon at the end. And why Hambuich? Although everyone told me that German spoken here is the most correct one, people here pronounce g like ch. So you can hear Guten Tach, Fluchzeuch etc.
OUTFIT: Actually I'm in love with boho style and colourful patterns. Colour like burgundy and orange are the best. And I have the best backpack in the world. :-)

jacket - reserved | jumper - H&M | skirt - H&M | backpack - florence | shoes - converse

3 comments:

  1. Vážně? Já si taky myslela že na severu jim budu rozumět nejvíc! :D Tak nic no :D Jinak musím souhlasit, s tím, že máš nejlepší batoh <3

    . . .
    Dreamer Clara^^
    http://dreamersuniverse.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. S rozuměním není problém :) jinde by to bylo mnohem horší. Myslím, že někde u francouzských hranic bych vůbec nerozuměla.
      A mám radost, že se líbí baůžek :D

      Delete

Thanks for your comment ♥